10232
Książka
W koszyku
Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej / Hanna Szymanderska. - Warszawa : Rea, 2012. - 648 stron ; 24 cm.
Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a treść przepisów urozmaicają ciekawostki z historii polskiej sztuki kulinarnej. Składa się na nią unikalny zbiór około 1600 przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni zarówno osoby początkujące, jak i doświadczonych miłośników sztuki gotowania. Niniejsze wydanie podzielone jest na 15 rozdziałów, wśród których znajdują się między innymi: Zimny bufet, Potrawy z jaj i serów, Potrawy z kasz i ryżu, Mięsa, Ryby i raki, Drób, Dziczyzna, Ciasta.
Status dostępności:
Filia w Lisowicach
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej