10228
Book
In basket
Zupy / Barbara Jakimowicz-Klein. - Warszawa : Świat Książki, 2007. - 127, [1] strona[8] stron tablice kolorowe : ilustracje; 21 cm.
Zupy, które zrobiły światową karierę Francuzi mają słynną prowansalską bouillabaise, czyli rybną, Rosjanie soliankę, której nazwa, jak czytamy, nie ma nic wspólnego z solą, Hiszpanie - gazpacho, czyli chłodnik pomidorowy... Sprawdź, jak smakują te i inne zupy, które podbiły świat! Wśród przepisów są zarówno zupy wykwintne, jak i tanie, zarówno chłodniki wymarzone na upalne dni, jak i sycące zupy, dzięki którym poprawia się nastrój, gdy na zewnątrz jest pochmurno i zimno. We wstępie znajdziemy kilkanaście sposobów na zagęszczanie zup oraz ważne zasady związane z ich doprawianiem.
Availability:
Filia w Lisowicach
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strona[128].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again